Фланци за джанти

Какво е фланци за джанти и за какво служат те?

Какво е фланци за джанти и за какво служат те?

Фланци за джанти –  много популярни в сферата на тунинг аксесоарите и са често търсени от автомобилните ентусиасти. Те са много лесен, бърз и достъпен вариянт да подобрите стабилността, присъствието на пътя и цялостната естетика на вашия автомобил.

Въпреки това, някои хора имат притеснения относно безопастността след поставянето на фланци.

И така, каква е истината за дистанционните фланци за джанти и има ли реална причина за притеснение?

Фланците за джанти са тунинг аксесоар, които се монтират между джантите и главините на автомобила. Препоръчва се материала, от който са изработени, да бъде висококачествена дуралуминиева сплав с марка 7075 Т6, която е най-оптималния, здрав и надежден вариянт при всякакви натоварвания.

Когато монтирате фланци на автомобила си, вие измествате джантата му навън. Това може да бъде решението на проблеми като опиране на джантите в спирачните апарати или опиране на гумите в подкалниците и амортисьорите. Съществуват два вида фланци:

Дистанционните фланци с единично захващане се поставят на главината, след това джантата се поставя върху фланеца и се монтира с помощта на дълги болтове за джанти.

Дистанционните фланци с двойно захващане се монтират на главината с помощта на къси болтове или гайки, след което джантата се поставя върху фланеца и се монтира за него с OEM болтове.

Има и трети вид фланци за джанти, наречен преходни фланци. Те също добавят ширина към джантите на превозното средство, като същевременно с тяхна помощ може да се промени междуболтовото разстояние на автомобила. Стандартните дистанционни фланци за джанти не могат да променят междуболтовото разстояние, така че ако това е вашата цел, ще са ви нужни именно преходни фланци.

Във всеки случай трябва да бъдете внимателни при монтирането на който и да е вид дистанционни фланци за джанти, тъй като много от проблемите с безопасността възникват от неправилен монтаж!

Wheel spacer

Както при всяка модификация, фланците за вашият автомобил са личен избор. Ще трябва да вземете предвид няколко предимства и недостатъци, за да определите дали този аксесоар е подходящ за вас и вашето превозно средство.

Както споменахме, дистанционните фланци за джанти добавят ширина на следата на вашият автомобил.По този начин се повишава стабилността в завои.Освен това ви позволява да монтирате по-голям спирачен апарат. Това се дължи на фланците, които изтласкват колелото по-навън, което позволява повече разст0яние на спирачките от спиците на колелото. Допълнителната ширина може да помогне с проблемите с триенето на гумите, като същевременно предотвратявате повреда на гумите.

Препоръчваме фланците за джанти да бъдат монтирани от професионалист, който да свърши работата вместо вас. Не забравяйте и поддръжката, тъй като колите с дистанционни фланци може да изискват допълнително внимание. Например на всеки 30 000км е препоръчително да проверите фланцте за джанти за видими нарушения. Стига да го правите внимателно и правилно, фланците за джанти имат смисъл като естетическа и функционална модификация.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *